Massageterapi

 

 

Massage är både friskvård och en metod för avslappning efter perioder av stress i vardagen. Oavsett om du gör det för att unna dig själv en skön stund eller för att du har något fysiskt besvär eller upplever smärta kan massage hjälpa dig. Vi erbjuder massage till både privatpersoner och företag. Vid företagsmassage gäller separata priser, efter bedömning görs ett individuellt anpassat upplägg. Massage räknas som friskvård och är avdragsgillt för arbetsgivaren samt en skattefri förmån för arbetstagaren.

 

 

Svensk klassisk massage

 

Djupgående massage, ofta i kombination med speciell töjningsteknik. Behandling av nackspärr, ryggsmärtor och andra rörelserelaterade problem.

 

Avslappningsmassage

 

Efter önskemål kan massagen ges i lättre form, i ett avslappnande syfte. Bra vid allmän trötthet, sömnsvårigheter och stress.

 

 

Behandlingarna ges i hel- eller halvkropp. I angiven tid för behandling ingår konsultation, av- och påklädning.

 

Undvik massage vid feber och infektioner, vid antibiotikabehandling, om du är gravid under de tre första månaderna.

 

 

Pris:

30 min 450 kr

45 min 550 kr

60 min 650 kr

 

 

Klippkort-5

5 x 45 min (eller valfri tid) - en fri behandling = 2200 kr.

 

Klippkort-10

10 x 45 min (eller valfri tid) - två fria behandlingar = 4400 kr.

 

 

Presentkort finns att köpa på valfritt belopp för samtliga tjänster.

 

Reiki

 

Reiki - djupavslappning

 

Reiki är en form av healing som ger djupavslappning och energibalansering i kroppen.

Avslappnande och stressreducerande behandling där terapeutens händer läggs i olika positioner för att stärka och balansera livsenergin och aktivera den självläkande förmågan varje människa har. Reiki är en vanligt förekommande healingtradition i Sverige och bygger på en gammal lära ursprungligen från Japan.

 

Reikienergin aktiverar immunförsvaret och den självläkande kraften inifrån. Behandlingen beskrivs ofta som en pirrande och varm känsla som ger avslappning och lugn. Det går att visa vetenskapligt mätbara effekter av behandlingen, eftersom beröringen ger stressreducering, lindrar smärta genom aktiveringen av välbefinnandehormonet oxytocin i kroppen. Reiki kan hjälpa mot stress, oro, nedstämdhet, sömnproblem och värk. Många nedstämda och utbrända människor som får Reiki vittnar om en känsla av nytt lugn, mer energi och en positivare syn på sig själv och till livet.

 

Behandlingen utförs sittandes på en stol eller liggandes på en behandlingsbänk, påklädd i en lugn miljö.

 

Pris:

30 min 450 kr

60 min 650 kr

 

Kombinerad behandling (Massage & Reiki)

 

120 min 1100 kr (1:a behandlingstillfället)

90 min 900 kr

 

Reiki räknas som friskvård och är avdragsgillt för arbetsgivaren samt en skattefri förmån för arbetstagaren.

 

 

Hälso- & Kostrådgivning

 

 

Hälso- & Kostanalys

 

Analysen inleds med att vi tittar närmare på din livsstil, pratar igenom dina förväntningar och mål och hur de kan nås. Vi lägger upp en plan på vad som passar bäst i ett inledande skede utifrån dina förutsättningar.

Du kanske är osäker på om du äter rätt eller tillräckligt mycket? Du kanske känner dig trött och saknar energi utan att veta varför?

Kostanalysen får vi genom en 3-dagars matdagbok som Du själv gör innan vårt möte. Jag analyserar din kost för att du ska få en uppfattning om hur mycket du äter och jämför med ditt mål. Kostanalysen är viktig för att se dina invanda matrutiner i syfte att kunna förbättra dem.

 

En kostanalys besvarar följande frågor:

 

Vad ligger det dagliga kaloriintaget på?

Hur ser energibalansen ut, hur mycket rör du dig?

Hur är energin fördelad mellan de olika näringsämnena?

Får du i dig alla viktiga vitaminer, mineraler och fettsyror?

 

Pris: 299 kr (30 min)

 

 

Kostrådgivning

 

Denna tjänst utgör allt du behöver veta för att nå dina mål på egen hand.

Jag kommer inleda med att presentera en kostanalys utifrån din matdagbok som du i förväg har gjort och förklara vilken påverkan din kost har på kroppen. Som kostrådgivare kommer jag förklara vilken mat du ska äta och tidpunkt, i syfte att nå dina mål.

 

Kostrådgivningen har ett öppet upplägg, om det är något speciellt du är intresserad av så går jag igenom det mer utförligt.

 

Kostrådgivningen görs genom en 3 dagars matdagbok där du även definerar ditt mål. Kostschema ingår ej i tjänsten.

 

Pris: 750:- (60 min)

 

 

Kostschema Avancerat

 

Jag tillhandahåller ett individuellt kostschema i syfte att nå dina mål – att gå ner i vikt, gå upp i vikt, bli starkare, öka prestationen eller rätt och slätt bli piggare. Du får lära dig äta rätt och nyttig mat och att skapa en hälsosam livsstil.

 

Kostschemat är beräknat på ett intag som är i enlighet med dina mål och innehåller de vitaminer och mineraler din kropp behöver. Kostschemat är periodiserat från start samt tar hänsyn till eventuella allergier.

 

Två uppdateringar av kostschemat ingår och tjänsten.

 

Pris: 1099 kr

 

Personlig träning & Yoga

 

 

Konsultation 45 min

 

Vi inleder vårt samarbete med en konsultation där vi går igenom vad du behöver hjälp med. Jag gör en behovsanalys där du får svara på frågor för att få en tydlig bild av dina förutsättningar och din målsättning.

 

Tillsammans lägger vi upp en individuell plan för att säkerställa att du når dina uppsatta mål. Allt för att du ska känna dig motiverad, trygg med min hjälp och införstådd med situationen, innan vi påbörjar vårt samarbete.

 

Konsultationen är även till för att vi ska lära känna varandra, bygga förtroende och stämma av personkemin i syfte att säkerställa ett gott samarbete.

 

Pris: 299 kr

 

 

Personlig Träning 60 min

Som din PT kommer jag lägga upp ett individuellt helkroppsprogram inom styrketräning med fria vikter, som går hand i hand med din målsättning. Då jag skapar ditt program utgår jag från träningserfarenhet, förutsättningar, skadeläge och målsättning. Vill du gå ner i vikt kommer jag t ex lägga upp ett pass med hårt tempo, likt crossfit. Om ditt mål är att gå upp i vikt och bli starkare så kommer träningen se annorlunda ut.

 

Under 60 minuter kommer jag gå igenom ditt träningsprogram, övningar, utförande och syfte. Tjänsten passar både för dig som vill träna på egen hand men som behöver hjälp med hur du ska träna och vilka övningar du ska välja likväl för dig som behöver kontinuerlig hjälp och coachning. Med Personlig Träning kommer du hitta glädjen i träningen!

 

Pris: 650:-

 

 

Komplett Hemmaprogram inkl genomgång 60 min

 

Ett individuellt träningsprogram för dig som vill träna hemma. Programmet utgår från dina förutsättningar och behov. Fokus ligger på att stärka upp svaga muskler för att undvika smärta i olika delar av kroppen.

 

Hemmaprogrammet består av övningar med kroppsvikt, hantlar, band och pilatesboll. Du behöver därför införskaffa enklare styrketräningsredskap. Passet tar 30- 40 min men du kan själv anpassa tiden och köra kortare eller längre tid. Du får även tips om hur du själv kan avancera programmet och öka intensiteten.

 

Det går att köpa till timmar med Personlig Träning vid behov.

 

Pris: 650 kr

 

 

Uppföljning, tidigare kund

 

Att gå ner i vikt är tufft men att hålla vikten efter avslutad diet kan vara en ännu större utmaning.

Med anledning av detta erbjuder jag dig som tidigare klient att komma på ett kostnadsfritt uppföljningsmöte.

 

Jag vill gärna träffa dig några månader efter avslutad diet för att kolla hur allt går, hur vikten ligger till, vad som fungerat bra, mindre bra, hur du mår och trivs med din kropp i nuläget.

 

Vi gör en ny vägning och mätning för att jämföra och relatera till våra senaste resultat.

Uppföljningen görs i syfte att utvärdera effekten av konsultationen för att ständigt kunna uveckla verksamhen.

 

Pris: 0 kr

 

 

Klippkort

 

Personlig Träning 5-kort

5 x 60 min, 2750 kr

 

Personlig Träning 10-kort

10 x 60 min, 5500 kr

 

 

PT Small Group

 

Träning i grupp med max 6 deltagare. Klassen innehåller rörlighet, teknik, styrka och konditionsträning. Som PT (personlig tränare) fokuserar jag mer på dig som individ och din träning i jämförelse med vanliga gruppträningspass. Roligare och mer inspierande än att träna själv och billigare än att träna själv med mig som PT.

 

 

 

Yoga

 

Med den fysiska yogan övar vi på att rikta uppmärksamheten på kroppens placering, att finna koncentration i andetaget och balans mellan ansträngning och avslappning. Dessa förmågor hjälper oss att vara samlade i nuet, på mattan men också i vardagen. Att vara medveten och närvarande i nuet kräver träning.

 

Regelbunden yogaträning stärker vår fysiska kropp, ökar vår förmåga att "lyssna inåt" och öka medvetenheten om vad som händer i kroppen och sinnet. Vi lär oss mer om oss själva och med den kunskapen kan vi skapa det välmående vi behöver. Yoga är därför en utmärkt träningsform för ökad självkännedom och vitalitet.

 

Yoga kan också utövas sittandes på en stol för stressreducering, avslappning och minskade muskelspänningar. Ger ökad koncentration och energi i vardagen.

 

De yogaformer jag praktiserar och instruerar i har båda sitt ursprung i Hatha yoga, med den dynamiska och flödande inriktningen Ashtanga-Vinyasa, " Vinyasa Yogaflow", samt den lugna Yinyogan, "Yinyoga".

 

Yogaklasser ges till privatpersoner i grupp, företag och föreningar. Yoga räknas som friskvård och är avdragsgillt för arbetsgivaren samt en skattefri förmån för arbetstagaren. Kontakta mig för mer information och bokning.

 

 

Yoga i Nåntuna

 

Vinyasa Yoga Flow

 

En rolig, uppfriskande, dynamisk och flödande klass som fokuserar på att öppna upp och expandera kroppens energi genom att koppla ihop rörelse och andning, genom så kallad andnings-synkroniserad rörelse för att skapa ett starkt flöde. Denna klass ökar din värme i kroppen. Stärker din kropp, ökar flexibiliteten och förbättrar balans och hållning samtidigt som du blir lugn och får klarhet i sinnet. Klassen avslutas med avslappning, Shavasana, en slags meditation som ökar vår självmedvetenhet och frigör stress.

 

 

Yin yoga

 

I denna lugnande och läkande Yinyoga-klass arbetar vi på ett djupare plan med kroppens bindväv, leder och ligament genom att stanna i varje position under en längre tid, 2 till 10 minuter, för att uppnå en djup avslappning och stretch för att bli smidigare. Vi använder vår andning för att bli av med stress, spänningar och lugna hela vårt system. I Yinyoga utgår vi ifrån vår dagsform med en kravlös inställning utan prestation. Ta gärna på dig lite varmare, mjuka kläder, varma sockor rekommenderas. I klassen befinner vi oss mestadels i sittande och liggande positioner. Filtar, block och kuddar finns för att stödja och hjälpa kroppen vid behov. Meditation och andningsteknik är en stor del av den här klassen.

 

 

Schema yoga & träning

 

Tisdagar 10.30-11.45,Yinyoga

Onsdagar 17.30-18.45, Vinyasa Yogaflow

Torsdagar 17.30-18.30, PT Small Group

Söndagar 14.00-15.15, Vinyasa Yogaflow

 

 

Boka via mail, info@tthalsokonsult.se eller tel, 070 677 89 89.

Begränsat antal platser.

 

Pris:

Prova en gång gratis

Enstaka klass, 120 kr

10-kort, 1000 kr

 

 

 

 

Presentkort

 

Presentkort finns att köpa på valfritt belopp för samtliga tjänster.

Välkommen!

 

 

 

 

Tel 070-677 89 89 info@tthalsokonsult.se

Copyright Therese Tapper Hälsokonsult © All Rights Reserved